Rouwbloemwerk

Rouwboeketten en rouwstukken behoren tot de specialisaties van Berdien Bloemen & Wonen. “In elk bloemstuk van ons vindt u de weerspiegeling van respect, trouw en liefde voor de overledene”. “Als woorden tekort schieten, zorgt een persoonlijk bloemstuk voor een bijzonder accent.” De uitstraling van een rouwboeket kan alle kanten op gaan. Vroeger hadden rouwstukken voornamelijk een ingetogen karakter. Dan kan en gebeurt nog steeds, maar het is veel persoonlijker geworden. Centraal staat, ook voor de nabestaanden, de vraag: wat past bij de overledene?

Bloemen in de lievelingskleuren van uw dierbare, in uitbundige of juist ingetogen vormen. Wij helpen u graag met het in bloemen zichtbaar maken van uw wensen. Wij vervaardigen rouwarrangementen in elke kleursamenstelling. Elke vorm is mogelijk, van biedermeier, druppel tot veldbloemstuk.

Steeds vaker kiezen nabestaanden voor een persoonlijk bloemstuk, met elementen die voor de overledene belangrijk waren. En dat kan verder gaan dan alleen bloemen, want een recente ontwikkeling is om attributen in het arrangement te plaatsen die een belangrijke rol speelden in het leven van de overledene.

Zo hebben wij al eens een voorwerpen als een (speelgoed-)tractor, voetbal, schilderskwasten, schaatsen, gereedschap en gebreide sokken verwerkt in een bloemstuk. Dat brengt herkenning teweeg; daarmee maak je het nog persoonlijker.

Ook kunt u naar eigen wens een rouwlint of -kaart toevoegen. Juist uit gesprekken met klanten kunnen wij heel veel afleiden over karakter en voorkeuren van de overledene, soms zelfs zonder dat mensen dit direct beseffen.

Wij verstaan de kunst om deze informatie om te zetten in bloemenpracht.